Blog

Taal van beeld , vorm en kleur

_B7Y9550 kopiëren[1]

Taal van beeld, vorm en kleur.

14-16 september 2018

Openingstijden:11-18 uur.

Adres Slachtedijk 24A

8501 ZA Joure

 

Taal van beeld, vorm en kleur?

 

Waar gaat het bij dit event over? De doelstelling van het evenement is om mensen op nieuwe ideen te brengen. Wat is de link tussen een schilderij en een kledingstuk? Waarom is het ene doek wel geschikt als jurk en het andere niet. Wat voegt een schilderij toe aan je uiterlijk of doet het afbreuk,  omdat het de aandacht  teveel trekt. Allemaal zaken om te overwegen. Is een doek wat je mooi vindt,  ook het doek waar je een bloes van laat maken? Wat zijn de criteria voor een kledingstuk en wat zijn  de criteria voor een schilderij in je interieur? Is het samen te brengen? Dat is de uitdaging waar we  nu voor staan,  samen met een select groepje mensen, voor wie de kleding gemaakt gaat worden.

 

Een schilderij kan bij mensen tot de verbeelding spreken. Verbeelding van eigen gedachten, wensen, plannen, dromen, angsten. De manier waarop het schilderij gemaakt is;  kleur, materiaalgebruik, wijze van het aanbrengen van de verf etc  is allemaal van belang. Maar ook de kunstenaar speelt een rol.  Dat is een van de dingen die ik de afgelopen jaren wel gemerkt heb. Het schilderij legt een relatie tussen  de belevingswereld van de klant en de maker in veel gevallen.

 

Wat doet mode? Mode, kledingstijl, materiaalkeuze, model, kleuren en stoffen. Wat wil je uitstralen, wie wil je zijn, hoe kleed je je en ga zo maar door.  Ook daar spelen de belevingswereld van de drager en de kijker en in het geval van op maat gemaakte kleding, de couturier, alle drie een rol. Ook daar een samenspel van vele factoren.

 

Deze werelden willen we gaan verbinden. U begrijpt dat dit een prachtig, maar ook krachtig samenspel is van gevoel, vakkennis en kunde. Daarnaast willen we de kijker, het publiek laten delen in de werelden van onze beider vakken, de passie die we er dag in dag uit in leggen. We willen mensen eigenlijk aan het denken zetten, meenemen op een reis in de verbeelding. Laten zien wat het met je doet,  als je buiten de kaders treedt. Laten zien en voelen hoe je op een andere manier tegen kunst en mode aan kunt kijken. Hans Noordstrand zal het project van de kant van de mode toelichten. Ik  zal met mijn eigen bevlogenheid een korte toelichting  geven over hoe een schilderij tot stand komt, waarom mijn doeken gezien kunnen worden als een visueel dagboek. Ik hoop dat  iedereen zich zal realiseren dat hij/zij kan schilderen,  maar dat het een kwestie is van het loslaten van het heilige moeten dat het iets voor moet stellen en dat er geen sprake is van een goed en fout in kunstenaarsland.  Ik hoop dan ook dat een groot deel van de mensen de stoute schoenen  nadien zal aantrekken om zelf eens thuis, of bij een kunstenaar eens een lesje gaat volgen.

 

Als het weer het toelaat zullen de modellen getoond worden buiten voor de fabriek, maar daar kunnen we nu niet op vooruit lopen.

 

 

Programma”:

 

Vrijdag 14 september:

 

Geopend                                                                               11-18 uur

Wijn-spijsbeleving  Portugese wijnen                            17-21 uur

 

Zaterdag 15 september:

 

Geopend                                                                                11 -18 uur

Toerlichting Hans Noordstrand/Fransje Versloot       16 -17 uur

Presentatie van de kleding/

korte modeshow                                                                   17-18 uur

Fotografie                                                                               18-19 uur

 

 

Zondag 16 september

Geopend                                                                           11- 18 uur

Toelichting Hans Noordstrand/Fransje versloot                  14 -15 uur

Optreden muzikaal ensemble                                                15.30-16.30

Ivar Massee, Dapper Bruijn

Afsluiting                                                                              18 uur

 

www.fransjeversloot.nl

www.hansnoordstrand.com

Voor informatie bel 06 10323 891

 

1 Comment

0
  • Monique Jonker

    Wat ben ik blij dat ik 1 van de mensen ben waarvoor een prachtig kledingstuk wordt gemaakt met een mooie stof van 1van Fransje haar s schilderijen.

Post A Comment